Jøsenfjord cruise - frå Ryfylke

torsdag 2. juli 2020, 18.30 - 20.30

Informasjon

Jøsenfjorden strekker seg innover i Hjelmeland kommune, midt i Ryfylke i Rogaland. Fjorden er rundt 27 km fra Hjelmeland/Nesvik og inn til Førrebotn. Fjella ruver på begge sider av fjorden, og stig rett opp til høyder på over 700 meter over havet.

Før vegane kom på land, var fjordane hovedferdselsårene for alle som budde i fjordene. Langs begge sider av fjorden ligg det gardsbruk som er i drift den dag i dag, men også gardar og husmannsplasser som er flytta frå.

Ein båttur på fjorden er ei minnerik oppleving. Mektige fjell kneiser rett opp frå sjøen, med den karakteristiske «Skomakarnibba» som ein majestet midt i fjellsida. Navnet Skomakarnibbå har den særprega formasjonen frå eit segn om skomakaren som sat ytterst på nibba og bøte eit par sko som straff. Er du heldig kan du sjå havørn sveve over fjorden. Den siste delen inn til Førrebotn byr på majestetisk og vill natur. Her er bratt og dramatisk, men under bratte fjell er graset likevel grønare og saftigere enn andre stadar. Førrebotn har den tidligaste våren i denne delen av Ryfylke.

Torsdagar går me frå Judaberg kl. 17:35, Sæbøvåg kl. 17:45, Hjelmelandsvågen kl. 18:30 og Nesvik kl. 18:35. 

Kjøp billett og les meir.

Velkommen om bord!

Stad

Hjelmelandsvågen
 

Kontakt

Helgøy skyssbåt
 

Legg til hendinga i din kalender