Varsel om snøskredfare frå 200- 400 moh

snøskred - Klikk for stort bilete yr.no NVE har sendt ut varsel om snøskredfare - faregrad 4 som er nest høyeste nivå - for tirsdag 21. mars 2017.

Det er meldt mye nedbør i kveld og natt til tirsdag. Snø fra 200-400 moh. NVE har lagt ut følgende vurdering på sine nettsider; Skredproblemet ventes å være nysnøflak og fokksnø. Mye nysnø tirsdag og mandag vil gi pålagring i N-Ø-vendte heng. Forrige uke var det mye fokksnø innblåst i nord- og øst-vendte heng. I indre strøk finnes et vedvarende svakt lag av kantkorn i det gamle snødekket, som kan påvirkes der fokksnøen fra den siste uken er tynn eller myk. Skredfaren vurderes til 4-stor i deler av regionen som får mest nedbør som snø. Store skred som løsner høyt til fjells kan ha lang rekkevidde og utløp ned til fjorden/dalen.

Det blir anbefalt at skiløpere og snøskuterferdsel holder seg unna alt skredterreng. Enkelte vegstrekninger kan også være utsatt.

Når Fylkesmannen snakket med snøskredvarslinga i NVE ble Gjesdal, Hjelmeland, Suldal og Sauda spesielt nevnt.

Fann du det du leita etter?

Hjelmeland kommune
Vågavegen 116