Informasjon
Følgjande krav vert stilt til søkjar om serveringsløyve:
Serveringsstaden skal ha ein dagleg leiar som har det reelle ansvaret for den daglege drifta av serveringsstaden, jf serveringslova § 4.
Dagleg leiar må ha avlagt etablererprøva, jf serveringslova § 5.
Løyvehavar, dagleg leiar og personar som har vesentleg innflyting på verksemda, må ha utvist uklanderleg vandel i høve til straffelovgivinga, skatte- og avgiftslovgivinga, rekneskapslovgivinga, lov om forbod mot diskriminering på grunnlag av etnisitet, religion mv. jf serveringslova § 6
Lov om serveringsvirksomhet (serveringsloven)
Etablererprøven for serveringsvirksomhet
Informasjon om avlegging av etablererprøve finn du her.
Følgjande vedlegg skal følgje søknaden:
1. Firmaattest for alle firma som er involvert i drifta
2. Utskrift av Foretaksregisterets rolleoversikt for fysiske personar som eig meir enn ein 3-del av foretaket
3. Utskrift av Foretaksregisterets rolleoversikt for foretakets daglege leiar
4. Skatteattest for søkjar/eigar og andre med vesentleg tilknyting til drifta. Skjema RF-1244 fra Skattedirektoratet
5. Teikning av serveringsstaden inne og ute
6. Dokumentasjon av dagleg leiars tilsetting ved serveringsstaden
7. Vitnemål som bekrefter godkjent etablererprøve for dagleg leiar
8. Godkjenning frå branntilsynet
9. Kopi av melding til Mattilsynet
10. Leigekontrakt eller anna dokument som stadfester at søkjar disponerer lokalet til det bruk som det vert søkt om
11. Ved overtaking av verksemda, oppgi tidlegare eigar
NB: Saksbehandlinga startar når fullstendig søknad med alle nødvendige vedlegg er mottatt.